Mi is a Dixit társasjáték?

A Dixit társasjáték egyedi, korhatár nélküli, varázslatosan illusztrált kreatív asszociációs party társasjáték, mely garantáltan próbára teszi az egész családot vagy baráti társaságot.

Ahogy a magyar nyelvű dobozán olvasható: „a határtalan képzelet játéka”. A Dixit társasjáték fantasztikus utazásra viszi el a játékosokat, egyedülálló játékélményt biztosítva nekik.

A Dixit társasjátékot a francia Jean-Louis Roubira tervezte, a kártyákat Marie Cardouat rajzolta, és eredetileg a Libellud kiadó gondozásában jelent meg 2008-ban. Azóta számos díjjal gazdagodott, és megannyi kiegészítője jelent meg az évek során.

A Dixit kártyákon található lélegzetelállító alkotások vezetik a játék vezérfonalát, ezek a teljesen különböző tartalmú, témájú és hangulatú kártyalapok versengenek „egymással” a pontokért. A játék megnyeréséhez asszociációs készség, figyelem, kreativitás, ön- és emberismeret, és egy kis szerencse is szükséges.

Dixit társasjáték
Dixit_társasjáték

Játékváltozatok és kiegészítők

Az első Dixit társasjáték szinte tökéletesnek mondható volt. A különleges játékmenet, az izgalmas fordulatok, a szemet gyönyörködtető kártyalapok, valamint az önfeledt szórakozás mind adottak voltak ahhoz, hogy családok és baráti társaságok kedvencévé váljon. Csupán egyetlen apró részlet hibázott: 6 játékosnál több nem tudott részt venni a játékban, mivel a jelölőkként szolgáló színes nyuszik száma ennyit engedett.

A Dixit az egyik legsokoldalúbb társasjáték, mellyel találkozhatunk. Sokoldalúságát pedig az adja, hogy nagyon sokféle közegben, eseményen, szituációban, közösségben lehet elővenni. A társasjátékozáson kívül remek önismereti és személyiségfejlesztő segédeszköz, melyet pszichológusok, mentorok, mentálhigiénés szakemberek is előszeretettel használnak.

De nézzük meg, hány oldala is van a Dixitnek? Milyen alkalmakkor ideális választás ez a nagyszerű társasjáték?

Először is, elővehető a családban, együtt játszhat több generáció akár karácsony, húsvét, vagy születésnapok alkamával. Vihető nyaralásra, akár csak mint egy pakli kártya (kiegészítő) az eredeti nagy doboz nélkül, melyhez egy papírlapra pályát rajzolthattok és aprópénzzel léphettek.

Dixit társasjáték kiegészítő

Játszható csak a gyerekek között testvérekkel, barátokkal, így a saját nyelvükön (szintjükön) fejleszthetik képességeiket a játék során.

Dixit Odyssey

Hiánypótló jelleggel jelent meg mindezek után a Dixit Odessey, amellyel már akár 12 játékos is versenybe szállhat egymással, eleget téve a nagyobb családok és tágabb baráti társaságok igényeinek is. A Dixit Odessey továbbá új játékvariációkat is kínál az eredeti játékmenet mellett, amivel akár idegenek is ugyanúgy élvezhetik a játékot, ahogyan az eredeti Dixitet az ismerős társaságok.

Dixit kiegészítők

A Dixit játék különlegessége a varázslatos és egyedi kártyákban rejlik. Szerencsére erre a játék készítői is hamar rájöttek, ennek köszönhetően a Dixit első kiadásának megjelenése óta folyamatosan jelennek meg játékkiegészítők. A játékkiegészítők új kártyákat tartalmaznak az eredeti Dixit játékokhoz, melyek különböző témakörök köré épülnek, így tartva fenn a folyamatosan változatos és izgalmakkal teli Dixit játékélményt.

A kiegészítők nevei:

  • Dixit 2 – Kalandok
  • Dixit 3 – Utazás
  • Dixit 4 – Eredet
  • Dixit 5 – Emlékek
  • Dixit 6 – Emlékek
  • Dixit 7 – Látomások
  • Dixit 8 – Harmóniák
  • Dixit 10 éves Jubileumi kiegészítő
  • Dixit 10 – Tükörképek

Egy kis ízelítő a Dixitről: Dixit videón

Blog

Dixit társasjátékok – Fedezd fel a képzelet világát és élvezd a közös játék örömét!

Szeretnél egy igazán különleges társasjátékot kipróbálni, amely elvarázsol a képzelet birodalmába, és felejthetetlen élményeket nyújt a barátaiddal és a családoddal együtt? Akkor a Dixit társasjátékok tökéletes választás lesz számodra! Ebben a blogbejegyzésben a dixittarsasjatek.hu oldalra összegyűjtöttünk mindent, amit tudnod kell a Dixit játékokról, a játékfarm.hu weboldalán található kínálatukról, és arról, hogy miért érdemes őket választanod …

Dixit 10 – Tükörképek

DIXIT 10 – TÜKÖRKÉPEK CSALÁDI PARTIJÁTÉK 2020-as megjelenés! A Dixit kiegészítője, 84 gyönyörű, új kártya segítségével ismerhetjünk meg önmagunkat. A Dixit 10 – Tükörképek segítségével a népszerű, Év játéka díjas asszociációs társasjátékot új festményekkel bővíthetjük. A játékhoz szükség van a Dixit vagy a Dixit Odyssey alapdobozra!   Dixit alapjáték A Dixit alapjáték magával ragadó, egyedi grafikája és társaságokat …

Dixit 10. Jubileum társasjáték kiegészítő

Itt az új jubileumi kiegészítő! Dixit 10. Jubileum társasjáték kiegészítő Az elmúlt évtized egyik legnépszerűbb asszociációs játéka, a Dixit egy meglepő, elbűvölő és fantáziát megmozgató játék, amely a családdal és a barátokkal egyaránt élvezetes. A sokszoros díjnyertes játék a tíz éves évfordulójára 84 új, még sosem látott kártyával bővül.Ragadjon magával a Dixit varázsa ismét, és …