Dixit társasjátékok – Fedezd fel a képzelet világát és élvezd a közös játék örömét!

Szeretnél egy igazán különleges társasjátékot kipróbálni, amely elvarázsol a képzelet birodalmába, és felejthetetlen élményeket nyújt a barátaiddal és a családoddal együtt? Akkor a Dixit társasjátékok tökéletes választás lesz számodra! Ebben a blogbejegyzésben a dixittarsasjatek.hu oldalra összegyűjtöttünk mindent, amit tudnod kell a Dixit játékokról, a játékfarm.hu weboldalán található kínálatukról, és arról, hogy miért érdemes őket választanod a következő játék estéken.

Dixit társasjáték – Mi is ez pontosan?

Dixit társasjátékok – Fedezd fel a képzelet világát és élvezd a közös játék örömét!

A Dixit egy rendkívül népszerű, képekkel és kreatív történetmesélésre épülő társasjáték, amelyben a játékosoknak egyaránt szükségük lesz a képzelőerejükre, a megfigyelőképességükre és az intuíciójukra. A játék célja, hogy a játékosok találjanak egy olyan kifejezést, leírást vagy történetet, amely illeszkedik a képeikhez, és a többi játékos próbálja kitalálni, melyik kép tartozik a mondatukhoz. A játékban számos gyönyörű és elgondolkodtató kép található, amelyek segítségével a játékosokat arra ösztönzik, hogy merüljenek el a képzeletükben és fedezzék fel a kreativitásuk határait.

A Dixit társasjáték kínálata a jatekfarm.hu oldalon

A jatekfarm.hu weboldalon számos Dixit társasjáték közül választhatsz, hogy megtaláld a számodra leginkább megfelelőt. A kínálatban megtalálod a klasszikus Dixit alapjátékot és a népszerű kiegészítőket is, így a játék élménye folyamatosan bővíthető és frissíthető.

Az alapjáték mellett a különböző Dixit kiegészítők újabb és újabb képeket és lehetőségeket adnak a játékhoz, így a játékmenet sosem válik unalmassá. A kiegészítők között megtalálod például a Dixit Odyssey, Dixit Revelations, Dixit Daydreams vagy Dixit Memories változatok

at is, amelyek mindegyike egyedi és lenyűgöző képekkel gazdagítja a játékot. A jatekfarm.hu oldalon könnyedén megtalálhatod a számodra legizgalmasabb Dixit kiegészítőt, és együtt használva a játék soha nem válik monotonná.

Miért érdemes a Dixit társasjátékot választani a következő játék estéken?

 1. Kreativitás és képzelet: A Dixit társasjáték kiváló lehetőséget nyújt a játékosoknak arra, hogy kifejezzék és fejlesszék kreativitásukat. A játék során a gyönyörű képek és a szabadon választott leírások segítségével minden játékos alkotóvá válik, és közösen fedezhetik fel a képzeletük határait.

 2. Közös élmény: A Dixit társasjáték olyan közös élményt nyújt, amelyet minden korosztály élvezhet. A játék menete egyszerű, mégis elgondolkodtató, így a család minden tagja részt vehet benne, és együtt fedezhetik fel a játék rejtelmeit.

 3. Fejlesztő hatás: A Dixit társasjáték nemcsak szórakoztató, hanem fejlesztő hatású is. A játék során a játékosoknak több készséget is fejleszteniük kell, többek között a megfigyelőképességüket, a kommunikációs képességüket, és az intuíciójukat is.

 4. Bővíthető és változatos: A Dixit társasjáték rengeteg kiegészítővel és új képekkel bővíthető, így a játékmenet mindig új és izgalmas marad. A jatekfarm.hu oldalon megtalálod a legújabb és legnépszerűbb kiegészítőket, hogy a Dixit soha ne unja meg a család.

A Dixit társasjáték megvásárlása

Amennyiben felkeltettük érdeklődésedet a Dixit társasjáték és a különböző kiegészítők iránt, látogass el a jatekfarm.hu és a tarsasjatekrendeles.hu oldalakra, ahol megtalálhatod az összes szükséges információt a termékekről, és megvásárolhatod őket a legjobb áron. A két oldalon gyors és egyszerű a vásárlási folyamat, így hamarosan élvezheted a Dixit társasjátékot és a hozzá tartozó kiegészítőket

Ajánlott oldalak ahol megtalálod a játékokat: https://www.gekkotoys.hu/ https://www.jatekfarm.hu/ https://tarsasjatekrendeles.hu/ https://tarsas.hu/ https://www.tarsasjatekdiszkont.hu/ https://www.okostojasjatek.hu/ https://www.tarsasjatekvasar.hu/ https://puzzlerendeles.hu/ https://www.ordoglakatok.hu/

Dixit 10 – Tükörképek

DIXIT 10 – TÜKÖRKÉPEK CSALÁDI PARTIJÁTÉK

2020-as megjelenés!

A Dixit kiegészítője, 84 gyönyörű, új kártya segítségével ismerhetjünk meg önmagunkat. A Dixit 10 – Tükörképek segítségével a népszerű, Év játéka díjas asszociációs társasjátékot új festményekkel bővíthetjük. A játékhoz szükség van a Dixit vagy a Dixit Odyssey alapdobozra!

 

Dixit alapjáték

Dixit alapjáték magával ragadó, egyedi grafikája és társaságokat egész estén át lefoglaló, rengeteg nevetést generáló játékmenete miatt vált népszerűvé. A gyönyörűen megfestett, egyedi és rendkívül részletgazdag kártyák adják a játék alapját, melyek sokszor egy elvont világ apró darabkáit jelenítik meg a játékosoknak. A Dixit alapjáték védjegye(i) a játékosokat jelölő színes nyuszik, és a hozzájuk tartozó vidám kivitelezésű játéktábla. A játék elején mindenki kap hat darab kártyát, rajtuk különböző festményekkel. A kezdőjátékos a mesélő szerepét tölti be, amit körről-körre változtatnak a játékosok. A mesélő kiválaszt a kezében lévő lapok közül egyet, lefordítva a játéktér közepére teszi, és mond egyetlen szót, kifejezést, gondolatot, mondatot, vagy akár kiad valamilyen hangot, ami kifejezi a választott lapját. Ezután minden játékos választ a saját paklijából egy olyan lapot, ami valamilyen módon összekapcsolható a mesélő által mondott kifejezéssel. Keverés után a lapokat felfordítjuk, és a játékosok célja kitalálni, melyik lehetett az eredeti, mesélő által lerakott lap. Titkon történik a szavazás, és következik a pontozás. De egy valamire nagyon kell figyelni a mesélőnek, ami a játék zamatát is adja: nem szabad se túl egyértelmű, se túl távolinak lennie az utalásnak a kártyájára, mert nem kap pontot, ha mindenki, vagy ha senki sem találja ki az ő kártyáját! Sőt, még az is kap pontot a kör végén, aki annyira jó, megtévesztő lapot tett le, hogy a mesélő kártyája helyett az övére szavaztak. Az a nyuszi nyer, aki a legtöbb pontot gyűjtve a leghamarabb a célba ér!

Dixit alapjáték
Dixit alapjáték

Dixit alapjáték belül

 

A Dixit alapjáték menete

Előkészítés

A játék elején minden játékos választ magának egy pontozófigurát (egyet a színes nyuszik közül), melyet a játéktábla erre kijelölt helyére tesz. Emellett minden játékos kap 6 kártyát a kezébe, a többi lapból pedig húzópaklit képezünk a következő körökhöz.

Egy kör

Minden körben van egy mesélő. A mesélő kiválaszt egy lapot a kezében tartott kártyák közül, amit lefordítva az asztal közepére helyez. Ezzel egyidőben  mond egy mondatot, szót, idézetet, közmondást, hangutánzó szót, vagy akár egyszerűen csak kiad egy hangot, amivel jellemzi az általa letett lapot. Itt lép életbe a játékban az asszociáció, hiszen egy lappal rengeteg különböző dologra utalhatunk – ahogyan egy lapról rengeteg különböző dolog juthat eszünkbe is.

Miután a mesélő letette lapját és megadta a „mondatot”, minden játékos a kezében lévő saját, teljesen különböző lapjaiból kiválaszt egyet, ami a legjobban passzol a mesélő által mondott kifejzéshez.

A lefordított kártyák megkeverése után a lapokat egymás mellé sorba felfordítjuk, és kezdődik a játék legizgalmasabb része: ki kell találni, melyik volt a mesélő kártyája.

Minden játékos titkon szavaz az általa kiválasztott kártyára, majd amikor mindenki letette a voksát, kezdetét veszi az értékelés.

Értékelés

A Dixit alap társasjáték értékelésében rejlik az egész játék csavarja. A mesélőnek ugyanis úgy kell a kifejezést meghatároznia, hogy az se túl könnyű, se túl bonyolult ne legyen a játékosoknak. Ugyanis ha mindenki kitalálja a mesélő kártyáját – mivel az túl könnyűnek bizonyult –, a mesélő nem kap pontot, viszont ha senki sem találja ki a mesélő kártyáját, mert annyira nehéz meghatározást adott, akkor sem kap pontot. A legjobb tehát, ha legalább egy játékos kitalálja a mesélő kártyáját, de semmiképp sem mindenki.

A többi játékosnak minden esetben jár 2 vagy 3 pont, ha jól szavaztak a mesélő kártyájára, attól függően, hogy a többi játékos hogyan szavazott. Továbbá minden olyan játékos, aki annyira félrevezető kártyát tud tenni, hogy játékostársai rá szavaznak a mesélő lapja helyett, szavazatonként további 1 ponttal gazdagodik.

A kör vége

Miután minden játékos lelépte a Dixit alapjáték nyuszijával a neki járó pontot a játéktáblán, mindenki kap egy új kártyát – kiegészítve ezzel a kezében lévő lapokat 6 darabra. Ezután a következő játékos lesz a mesélő, és folytatódik a fent leírt játékmenet. Amint az első nyuszi beér a célba, a játék véget ér.

Dixit alapjáték kártyák Dixit alapjáték rövid játékszabály Dixit alapjáték rövid játékszabály

A Dixit alapjátékot itt tudod megvásárolni: https://www.dixittarsasjatek.hu/dixit-vasarlas/

Dixit alapjáték játékszabályok

dixit_rovidszabaly_1

dixit_szabaly_2

Dixit vélemények:

Andrea | 5 / 5 csillag!

Nagyon szeretjük, a család egyik kedvenc játéka. Végre egy társasjáték, ami nem a versengésről, hatalomról, pénzről szól, hanem segít az érzelmek kifejezésében, a másik megismerésében.

G.Sz. B. | 5 / 5 csillag!
Jó játék az egész családnak kicsiktől a nagypapákig.
Zoli | 5 / 5 csillag!
Érdekes játék, a legfurcsább az hogy a legkisebb gyermekem nyüstöl vele aki alig 8. Nagyon tetszik mindenkinek. Lassan kiegészítőt kell vennünk hozzá.

Jó játékot mindenkinek!

Hajrá itt az ideje beszerezni a kiegészítőket és a Dixit Odyssey-t.

A Dixit játék gyártói oldala: http://en.libellud.com/games/dixit

További Dixitek:

https://www.dixittarsasjatek.hu/dixit-kiegeszitok/

https://www.dixittarsasjatek.hu/dixit-odyssey/

Dixit 10. Jubileum társasjáték kiegészítő

Itt az új jubileumi kiegészítő!

Dixit 10. Jubileum társasjáték kiegészítő

Az elmúlt évtized egyik legnépszerűbb asszociációs játéka, a Dixit egy meglepő, elbűvölő és fantáziát megmozgató játék, amely a családdal és a barátokkal egyaránt élvezetes. A sokszoros díjnyertes játék a tíz éves évfordulójára 84 új, még sosem látott kártyával bővül.Ragadjon magával a Dixit varázsa ismét, és kalandozz képzeleted segítségével!

A Dixit Jubileum képeinek elkészítésében az összes korábbi Dixit kiegészítő illusztrátora részt vett, hogy lenyűgöző festményeikkel csodálatos világokba.

Dixit 10. Jubileum társasjáték kiegészítő

 

Dixit 10. jubileumi kiegészítő vásárlás: https://www.jatekfarm.hu/dixit-10-jubileum-tarsasjatek-kiegeszito

Dixit kedvcsináló

A Dixit az utóbbi évek egyik legnépszerűbb és legújszerűbb partijátéka. A Dixit játékhoz a gyönyörűen megfestett, egyedi kártyák és a hozzájuk hasonlóan szürreális játéktábla mellett csupán némi képzelőerőre és empátiára van szükség. A Dixit fejlesztője, Jean-Louis Roubira egy francia gyermekpszichológus, és ez valamennyire meg is látszik a játékán, hiszen a játék során nem az agymunkán van a fő hangsúly, hanem az érzelmeken.

 

A Dixit társasjáték jelölései és díjai

Dixit jelölések és díjak

A Dixit társasjáték nem csupán Európa legrangosabb társasjátékoknak járó díját nyerte el 2010-ben (Spiel des Jahres), de emellett számos egyéb rangos díjjal is jutalmazták a különböző európai országok. Spanyolország, Belgium, Franciaország és Portugália mellett nem csoda, hogy Magyarországon is elnyerte a Dixit az Év Társasjátéka díjat.  Európai sikerein túl lenyűgözte az amerikai kontinenst is, valamint még Japánban is jelölték játékdíjra.

A Dixit társasjáték jelölései és díjai, Dixit díjak:

 • 2011 Ludoteca Ideale Official Selection (Győztes)
 • 2011 Japan Boardgame Prize Voters’ Selection (Jelölt)
 • 2011 Guldbrikken Best Family Game (Jelölt)
 • 2010 Vuoden Peli Family Game of the Year (Győztes)
 • 2010 Spiel Des Jahres (Győztes)
 • 2010 Nederlandse Spellenprijs (Jelölt)
 • 2010 Lucca Games Best Family Game (Győztes)
 • 2010 Magyar Társasjáték díj (Győztes)
 • 2010 Hra roku (Győztes)
 • 2010 Games Magazine Best New Party Game (Győztes)
 • 2009 Tric Trac de Bronze (Győztes)
 • 2009 Lys Grand Public (Győztes)
 • 2009 Juego del Año (Győztes)
 • 2009 Golden Geek Most Innovative Board Game (Jelölt)
 • 2009 Golden Geek Best Party Board Game (Jelölt)
 • 2009 Golden Geek Best Children’s Board Game (Jelölt)
 • 2009 Golden Geek Best Board Game Artwork/Presentation (Jelölt)
 • 2009 As d’Or – Jeu de l’Année (Győztes)

(Forrás: https://boardgamegeek.com/boardgame/39856/dixit)

Dixit díj

Dixit játékok:

https://www.dixittarsasjatek.hu/dixit-odyssey/

https://www.dixittarsasjatek.hu/dixit-alapjatek/

https://www.dixittarsasjatek.hu/dixit-kiegeszitok/